četrtek, 16. maj 2013

Fotografske zadrege
Photographic embarrassmentsSkoraj vedno, kadar kje na sprehodu, denimo v gozdu, počepnem, da v objektiv lažje ujamem kakšno rožico, me skrbi, da bi kdo, ki me od daleč vidi, mislil, da lulam.

Ja, res, kar eno paranojo imam, namreč, se dostikrat zgodi, da ko se zatopljena v fotografiranje potem dvignem in začnem pospravljati aparat, ki je miniaturno neviden, nazaj v torbico, ki je temu primerno tudi miniaturna in se mi mota ravno tam okoli pasu, tako da izgleda kot da bi si zapenjala hlače, torej, v tistem, ko me skrbi, da bi naključni sprehajalec vse to iz daljave videl točno tako, kot NI, si mislim ojoj, ne, ne, ni tako, kot je videti! :)


No, tokrat, ko sem ravno čepela sredi travnika in ostrila tisti še čisto dojenčkast makov cvet, je en ata od daleč tulil, kaj da nabiram. Tako, da to je v redu. A ni? Ni mislil, da lulam. Khm. Pravzaprav, saj ne vem, kaj je bolje - da misli, da lulaš ali da mu rabutaš? :)

Almost every time when I am on the walk, let’s say in forest, and I crouch down to take pictures of flowers I am so worried that someone from a distance might think I am peeing.


Yes, really, I developed a sort of paranoia, namely, it happens quite often when I am pensively focused into photographing and then stand up again starting to pack my invisibly little camera back into suitably little case hanging somewhere around my waist so that it looks like I am buttoning my pants, so when I am occupied with the thought that an accidental passenger might see this from far away exactly like it is NOT, I think to myself oh oh, no, no, it isn’t like it looks like! :)


Well, this time, when I was crouching in the middle of a meadow and sharpening that beautiful poppy wannabe, there was one old man who was shouting from afar, what am I picking. So, this is alright. Is it? He didn’t think I was peeing. Khm. Actually, I don’t know what is worse – him thinking I was peeing or stealing? :)

5 komentarjev:

 1. :o))) še preden sem videla kaj je napisala Anita, so mi misli ponudile stavek: "ti si faca" :o)))

  Dotik fotografije pa je čaroben :o))) Nadvse všečen in dobrodošel za dobro jutro :o)))

  Vse dobro ...

  Odmevčica

  OdgovoriIzbriši
 2. He he, jazanimivo s kaksnimi "problemi" se vcasih ukvarjamo :)) Ti si res faca. in vcasih bi bilo celo bolje, ce bi se drugi bolj zanimali zase :) Tudi ce bi pobrala tisto eno cvetlico ne bi bilo nic narobe. Krasne fotografije.

  OdgovoriIzbriši
 3. Mogoče se je pa bal, da si njegovo travco našla... ali - še huje - nabrala :D
  Ne glede na ostale zadrege... Z izjemnostjo svojih fotografij jih definitivno nimaš. Uau.

  OdgovoriIzbriši
 4. Haha, hvala vsem - face ste! :)

  Ja, danes je že tako, da te nadere vsak, ki ima pet minut časa. Malo več sproščenosti, pa bo. Za protiutež pa kar precej več upoštevanja pravil kje drugje, kjer so res potrebna.

  Pozdrav vsem in izkoristite sonček! :)

  OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails