četrtek, 20. marec 2014

Ko s stojnic zadiši
A delicious smell from market stands



Se opravičujem, ker sem vas včeraj strašila z za današnje dni nič kaj prijetnimi posnetki, heh, a saj že skačem nazaj v sedanjost. No, skoraj – tale tradicionalni Gregorjev semenj je v Logatcu potekal že pretekli konec tedna.

Vreme je kljub drugačnim napovedim zdržalo, s stojnic na osrednji ulici pa je po pričakovanjih dišalo z leve in desne, od spredaj in zadaj in vse naokrog po raznoraznih domačih dobrotah. (Mimogrede, navijam za še več ponudbe takih pridelkov in izdelkov ustvarjalcev in rokodelcev, da izrinejo stojnice z nepotrebno in nizkokakovostno komercialno šaro.) Med drugim se tako nisva mogla upreti zavojčku domačih klobas, ki so se nama v oblačku že slikale za večerjo. In tako je tudi bilo. :)

I am apologizing for scaring you yesterday with anything but pleasant pictures for these days’ weather, heh, but you see, I am jumping back to the present again. Well, almost – it is almost a week ago already since the traditional Gregorjev semenj [=St. Gregory fair] in Logatec.


In spite of rainy forecast, it was sunny and, as expected, there were many ethno-craft and artist’s products and there was this delicious smell of homemade and homegrown goodies allaround, coming from the stands in the main street. Therefore, among other things, we could not resist a package of sausages, which we had desired having them for dinner later that day. And so we did. :)

3 komentarji:

  1. Kaj lepšega kot na prvi pomladni dan diši z vseh strani.Pa naj bo to po klobasah ali cvetočih breskvah....

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko enih domačih dobrot na kupu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Je kar kruto it tam skoz, kar je res, je res! :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails