ponedeljek, 11. avgust 2014

Osvežilno zeleno
Refreshingly green



Poletje nas je končno razveselilo z nekaj vročimi dnevi, mi pa že iščemo senčko in osvežitev. Tako sva se šla ohladit v hribovske konce, v Kamniško Bistrico.
 

Tokrat se zaradi prevelike gneče (je le bil konec tedna) nisva predolgo mudila ob izviru niti si nisva šla namočit nog v tisto ledenico, sva jo pa mahnila proti nekaj sto metrov oddaljenemu Plečnikovemu dvorcu [tretji posnetek], ki je bil sezidan po naročilu tedanjega jugoslovanskega kralja Aleksandra.
 

V njegovi bližini je kar pestro, piknik prostori in polno zasedena krčma [šesti posnetek], midva pa sva si malico vseeno privoščila v Domu pri izviru, kjer so preverjeno prijazni in imajo, kljub resnim organizacijskim težavam pri postrežbi ogromne količine planincev in izletnikov, heh, ki pa naju niso motile, ker se nama ni mudilo, le malo sva se jim nasmejala, odlično hrano.
 

Privoščila sem si domači jogurt in ajdove žgance z ocvirki, Miro pa sirove štruklje. Oboje odlično.

Some so desired hot summer days have arrived finally and we are already searching for some freshness and shadow. So we visited Kamniška Bistrica mountain hut this weekend to have some cool greenness and some delicious traditional food (and to dip our feet into that icy alpine spring, which we later decide not to, due to too not enough space on the shore).
 

I had homemade yoghurt and žganci z ocvirki and Miro had cottage cheese štruklji. Najmi!

3 komentarji:

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails