sreda, 18. maj 2016

Lekcije
Lessons



Z vozičkom se ustavim ob robu precej neprometne lokalne ceste in rečem Čmrlju: Lej, polžek! Vidiš, hišico ima. Pa rožičke. Kako počasi leze, hm!

Bo moral pa pohiteti, heh, če se želi preseliti na drugo stran, skušam biti duhovita, sama sebi in najini vozičkarski družbi.


V tistem zaslišimo, kako se nam izpod klanca tik pred nami približuje tovornjak. Hitro se umaknemo vkraj, mamici se nakremživa in s kretnjo rok preženeva oblak prahu, podmladek navdušeno zatuli.


Rečem: Upam, da ga ni … ups!


V tistem si premislim; ne želim nadaljevati lekcije spoznavanja narave. Te še ne.


Zavijem stran rekoč Čmrlju: Pejmo gledat konjičke!

I stop my stroller by an empty local road saying to Bumblebee: Look, a snail! See its cute little house. And these tentacles! It goes so slowly, hm!


It's gonna have to speed it up a bit, heh, to move to the other side, I try to be funny, to myself and to our stroller-company.


In that moment, just in front of us, we hear a lorry approaching us uphill. We step aside quickly, mummies grimacing to a cloud of dust, trying to chase it away with hands, little ones excitingly yells.


I say: I hope it didn't … oops!


In that moment I change my mind; I don't want to continue this lesson of nature. Not yet.


I turn away saying: Let's go look ponies!

1 komentar:

  1. Morda pa je vseeno preživel. Včasih je bolje biti majhen, imaš več možnosti :) In za take lekcije bo definitivno še dovolj časa.

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails