četrtek, 14. april 2011

Arhitektura in voda
Architecture and water



Danes sem si ogledala razstavo, kjer Aleš Šeligo predstavlja svoje zanimive arhitekturne projekte.

V turističnem smislu me je najbolj navdušil projekt počitniškega kompleksa na Ljubljanskem barju s simpatičnimi novodobnimi koliščarskimi hišicami, projekt Otok Adria izstopa po dobri ideji sožitja treh držav in rešitvi meje, najbolj domišljijski pa je projekt Virus, ki mu za izhodišče služi mitološka celina Mu in predvideva postavitev nove, sodobne celine, ki bi rasla kot pozitivni virus v Tihem oceanu.

Zaradi naših trenutnih medsosedskih odnosov bi marsikdo sicer zlobno pripomnil, da je najbolj domišljijski projekt Otok Adria. :) 

Today I visited an exhibition of architect Aleš Šeligo, who presents some interesting projects.

In terms of tourism I was most impressed by the project of holiday complex at Ljubljansko barje (Ljubljana marshland) with its cute modern pile-houses, a project The Island of Adria stands out because of its positive idea about coexistence of the three neighbouring countries (Croatia, Italy and Slovenia) and because of the possibility of border solution.
The most imaginative one is The Virus Project that is inspired by the mythological continent of Mu and it provides constitution of a new, modern continent that would grow in the Pacific Ocean like a positive virus.

Even though some people would maliciously comment that The Island of Adria is the most imaginative of all (because of our current neighborly relations). :)

4 komentarji:

  1. Na Barje ne zaidem pogosto, ampak mi je všeč.

    Ideja o kompleksu mi je po eni strani dobra, po drugi strani spet ne, ker več turizma ponavadi pomeni manj območja za živali.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole se pa sliši zelo zanimivo in vsi trije projekti se mi zdijo zelo dobri. Kot vedno pa res ostaja vprašanje kaj bi to pomenilo za okolje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Na barju e tudi zanimiva vsakalotna prireditev o koliščarjih. In pa letos spomladi je izšla knjiga o koliščarjih.

    OdgovoriIzbriši
  4. Saša, Vladuška:
    Seveda, se strinjam! Edino pod pogojem, da je načrtovano v skladu z okoljem. Se mi zdi, da bi se dalo dobro skombinirati naravo, zgodovino, rekreacijo - za ljudi, ki jih to zanima in spoštujejo naravo.

    Darsi:
    O, vedno izvem kaj novega. Hvala! :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails