nedelja, 31. marec 2013

Krog s piko
A circle with a dot



Miro je tokratno, svojo drugo potico pehtranko vseh časov, sestavil iz dveh receptov, ki ju je nekje izbrskal, pa še téma je sestavine prilagodil malce po svoje.
 

Kar se tiče okusa, se je posrečila, zelo bolj kot prva, bila je ravno prav sočna in rahla, glede videza pa ne popolnoma, ker si je na vsak način želel, da bi se videla spirala, ampak važno je, da se je malo zamislil in da že zdaj ve, kje iskati napako [oblikovalsko-tehnično menda :)] in kako jo odpraviti, tako da lahko naslednjič spet pričakujemo izpopolnitev. :)

Testo: polnozrnata pirina moka, kvas, jabolko, sol, rjav sladkor, riževo mleko in olivno olje.


Nadev: skuta, rjav sladkor, rum, beljaki in pehtran.
 

Mimogrede, nekomu je pri prejšnji objavi v oko padel tisti sredinski stožec v pekaču za potico (bolje se vidi v prejšnji objavi kot zgoraj) in ja, je res fina zadeva, samostojna, ki se jo lahko uporablja v kombinaciji s katerokoli posodo. Babičin, zdaj od moje mami. :)

This time Miro made his second ever potica, also the tarragon one. He made it from two different recipes and still adjusted the ingredients a bit.
 

Regarding taste it turned out as we have wished, but he wasn’t completely satisfied with the looks since he wants the spiral to be seen. But the important thing is that he already knows where he made a mistake [a design-technical thing, apparently :)], so we can expect nothing but perfection the next time. :)
 

Dough: whole grain spelt flour, yeast, apple, salt, brown sugar, rice milk and olive oil.
 

Stuffing: cottage cheese, brown sugar, rum, egg whites and tarragon.
 

By the way, in the previous post someone noticed that cone in the middle of the pan (it is better seen in the previous post than above) and yes, it really is great thing, a separate part that can be used in combination with any pan. From my grandma. Now it is my mum’s. :)

3 komentarji:

  1. Temu se reče volja in Mirotu je zagotovo ne zmanjka. Jaz držim pesti za naslednjo in za spirale :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, tele spirale ga malo jezijo, kar je res, je res, hehe ... Zdaj (dokler ima še voljo) ga nagovarjam, da bi bil počasi čas, da po (pre)dolgem času naredi gibanico, ki mi je veliko ljubša. :)

    OdgovoriIzbriši

  3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails