torek, 28. maj 2013

Prigode iz kraljestva pod gradom
Stories from the kingdom under the castle



Ko sva se usedla, da bi si torej privoščila kremšnito, je, lejnolej, znenada prenehalo deževati in rodilo se je prav privlačno sončno popoldne, kajpa!, zato naju je kmalu ponovno zaneslo k obali. Seveda, mraz ni pojenjal, veter pa le in tako se nisem več mogla smejati Miru z navzgor obrnjenim dežnikom. Vse skupaj se je odelo v lesketajoče zlate odtenke, ki so jih med drugim rezali tudi trije pobalinski mladički zaskrbljene mame race.
 

Mira je en labod prav brez sramu prosjačil za dodatno kremšnito, ki jo je nosil v vrečki, drugi se je pasel v očitno gostilni za labode, ali kako? :), jaz sem si ogledovala imena pleten, Manca in Julia sta bili ti dve na posnetkih, in se malo pojezila nad Julio, kje za vraga je izgubila drugi j, res, a bi z njim turisti zgrešili ladjico in se ne bi hoteli peljati na otoček ali kaj?, oba skupaj pa sva se spraševala, ali je klopca v jezeru posledica pravkar končanega neurja ali očitno nikoli izkoreninjenega vandalizma. Pravzaprav težko reči, kaj je hujše, vem pa, kaj je bolj žalostno in onkraj mojega razumevanja.

So, when we sat down to have a kremšnita, ohlooklook, it stopped raining and an attractive sunny afternoon was born, whatelse!, so we returned to the water again soon. Of course, it was still cold outside, but the wind stopped, so I could not laugh at Miro’s umbrella turned up any more and everything put on sparkling golden shades that were being cut also by three little mischievous troublemakers of a very concerned mama duck.
 

A swan shamelessly begged Miro for that extra kremšnita he had in a bag we took for home, other one was grazing in obviously a restaurant for swans [labod = swan], or what? :), I was having fun by reading names of pletnas, these in the pictures were Manca and Julia, and we both wondered about that bench in the lake, is it a consequence of just finished storm or obviously neverending vandalism. Actually it is hard to say which is worse, but I certainly know what is more sad and beyond my comprehension.

2 komentarja:

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails