torek, 14. januar 2014

Obmorski trojček
The seaside threesome



Mislim, da naju je pred pretiranim negodovanjem nad odsotnostjo sonca rešilo tudi dejstvo, da je Miro meni za hrbtom pripravil tak zanimiv program, ki ga je tokrat prvič v vsej najini ponovoletni pojdiva-na-Obalo zgodovini razširil na vse tri naše obmorske lepotce, tako da če gledam strogo uradno in želim izlet povzdigniti na pustolovsko raven, ja, je bil to pravzaprav roadtrip. :)
 

In ne samo to, mednje je smotrno porazdelil tudi kulinarični del izleta; kavico za prvi oddih in zajem morskih širin v Piranu, s pogledom na izgubljeno-v-megli hrvaško obalo, kosilo za obnovitev moči in kot priložnost za obisk ene najinih že vrsto let priljubljenih gostiln v Izoli, Gušt, kjer sem jedla z bučno kremo nadevane raviole s popečeno kraško panceto in praženimi bučnimi semeni, in sladico z dišeče živobarvne stojnice za boj proti prezgodnji temi v Kopru.

I believe the fact that Miro organised such an interesting programme behind my back, which he, for the first time in our whole after-new-year’s-let’s-go-to-the-sea history, expanded to all our three seaside pearls, also rescued us of too excessive complaining about the disappearance of the sun; so if I look at this strictly officially and if I want to lift the trip to adventure level, then this in fact was a roadtrip. :)
 

And this is not all; it was also the culinary part of the trip that he wisely divided between them all: we had coffee for a first pause and to catch sea wideness in Piran, with a view to a lost-in-the-fog Croatian coast on the other side of the bay, we had lunch to restore our strength and as an opportunity to visit one of our favourites restaurants in Izola again, Gušt, where I had pumpkin-cream filled ravioli with roasted kraška panceta [find it here] and roasted pumpkin seeds, and a dessert from a good-smelling and colourful stand in Koper to fight too early dark.

6 komentarjev:

  1. Lepo opisani utrinki izleta,super fotografije,kulinarično razvajanje....Luštna muca,upam,da ni dolgo čakala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha, tale muca je bila res posrečena. Sem prepričana, da je res čakala lastnika. :)

      Izbriši
  2. Kdor zna, ta zna in vidva obvladata izlete. Bi morala biti kaksna organizatorja posebnih izletov s poudarkom na dobri kulinariki in kavi :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, nisem prepričana, da bi bila večina ljudi zadovoljnih s takimi "malimi" trenutki in predvsem s tem, da je velikokrat dovolj samo biti - sedeti, opazovati in uživati - vsi hočejo neprestano neko hudo akcijo. :)

      Izbriši
  3. Gušt,mmmm ke fino! :-) poglej si njihovo spletno stran na fb....da se ti kar sline pocedijo! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma, ne hovor'! :)

    Res, preveč nesramno, dab člouk gledu! :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails