ponedeljek, 2. avgust 2010

Sardoni v pivskem testu
Anchovies in beer dough


Včeraj sva si pripravila tákole slastno
pozno kosilo / zgodnjo večerjo:

Miro je ocvrl doma pripravljene filete svežih sardonov v pivskem testu
(pivo, polnozrnata moka, rumenjaki, stepeni beljaki,
sol, poper in majaron).


Yesterday we prepared ourselves this delicious
late lunch / early dinner:


Miro fried home-prepared fillets of fresh anchovies in beer-dough

(beer, whole-wheat flour, egg yolks, whipped egg whites,
salt, pepper and marjoram).





Za zraven sem naredila le še koruzo,
zmešano s par žličkami kisle smetane,
domačim drobnjakom in kajenskim poprom.

Prav nič drugega ni bilo potrebno,
no, le še kakšen kozarček piva. :)


I made corn, mixed with
couple of spoons of sour cream,

home chives and cayenne pepper.


Nothing else was needed to be perfect,

well, except a glass of beer maybe to go along with. :)



5 komentarjev:

  1. o, njams! da ne bi kdaj vnaprej povedala, ker potem... boš imela kar obširno udeležbo za mizo:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmmmmmmm, moje najbolj priljubljene ribice. Nisem jih pa še jedla v pivskem testu z majaronom. Hvala za recept, bom poskusila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ulala :) (Sandra),

    mislim, da se ni bati, da se kaj takega zgodi, ker še sama malokdaj vnaprej veva, kaj si bova pripravila (Mojca)

    in zahvaljujoč dejstvu, da je Miro tak improvizator, sva tudi midva prvič to jedla (Tika)

    :)

    Je bilo pa res tako dobro, da še zdaj ne morem pozabiti!

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails