Včeraj sva si pripravila tákole slastno
pozno kosilo / zgodnjo večerjo:
Miro je ocvrl doma pripravljene filete svežih sardonov v pivskem testu
(pivo, polnozrnata moka, rumenjaki, stepeni beljaki,
sol, poper in majaron).
Yesterday we prepared ourselves this delicious
late lunch / early dinner:
Miro fried home-prepared fillets of fresh anchovies in beer-dough
(beer, whole-wheat flour, egg yolks, whipped egg whites,
salt, pepper and marjoram).
Za zraven sem naredila le še koruzo,
zmešano s par žličkami kisle smetane,
domačim drobnjakom in kajenskim poprom.
Prav nič drugega ni bilo potrebno,
no, le še kakšen kozarček piva. :)
I made corn, mixed with
couple of spoons of sour cream,
home chives and cayenne pepper.
Nothing else was needed to be perfect,
well, except a glass of beer maybe to go along with. :)
Ulala, hudo!
OdgovoriIzbrišio, njams! da ne bi kdaj vnaprej povedala, ker potem... boš imela kar obširno udeležbo za mizo:))
OdgovoriIzbrišiMmmmmmmmm, moje najbolj priljubljene ribice. Nisem jih pa še jedla v pivskem testu z majaronom. Hvala za recept, bom poskusila.
OdgovoriIzbrišiUlala :) (Sandra),
OdgovoriIzbrišimislim, da se ni bati, da se kaj takega zgodi, ker še sama malokdaj vnaprej veva, kaj si bova pripravila (Mojca)
in zahvaljujoč dejstvu, da je Miro tak improvizator, sva tudi midva prvič to jedla (Tika)
:)
Je bilo pa res tako dobro, da še zdaj ne morem pozabiti!
Yummy!
OdgovoriIzbriši