petek, 25. november 2011

Srečno, mali!
Good luck, little guy!



Dedek je pred nekaj dnevi na enem od njegovih rednih sprehodov na tleh našel malega ptička. Prinesel ga je domov in mu zgradil pravo začasno haciendo.

Vmes je ugotovil, da je z njim očitno vse v redu, da je najverjetneje lišček in, čisto po njegovo, pretelefonaril naokoli in se posvetoval z raznimi strokovnjaki, kaj storiti z njim, in ga baje najmanj enkrat celo lovil po stanovanju. :)

Danes sem ga končno obiskala, da ga vidim in ugotovila, da je pravi mali neustrašni navihanec. Prebudil se je šele po nekaj minutah nič kaj uvidevnega fotografiranja in se nato pišmevuhovsko počasi spravil na hrano.

Danes ga bo izpustil. Upam, da se mali znajde v tem svetu!

[mimogrede: zgodba o njegovem kakiju je tukaj]

On one of his regular walks my grandpa found a little bird lying in the grass few days ago. He brought it home and built a real temporary hacienda for it.

Meanwhile he found out that there’s nothing wrong with it and that it’s probably a goldfinch. He also made a numberless of phone calls, in his usual style, to consult different experts what to do with it and I was told that he was even catching it all over his appartment at least one time. :)

Today I finally visited him, to see it and found out, that it’s a real little fearless little guy. He woke up only after a couple of minutes of not exactly considerate photographing and then it slowly and carelessly started to eat.

Today he will let it go. I hope this little guy will find its place in this world!

[by the way: the story about his kaki tree is here]

2 komentarja:

  1. Kaki je definitivno najlepše drevo jeseni. Zadnje dni, tedne, ko je v Ljubljani megla in samo megla, pa je pogled na kakijevo drevo kot bi te obsijalo sonce. Mmmm, pa kako je dober kaki...

    Bravo za skrbnega dedka! Srečno ptiček!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako prav imaš - kaki v megli prav žari! :)

    Mimogrede, sem pri tebi videla recept za kakijevo peno. Jo moram enkrat končno že naredit, ker me zelo zanima, kakšna je! :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails