torek, 9. april 2013

Sladko in grenko
Sweet and bitter



Obraza sva torej nastavila svetlobi, ki sva jo iskala, poslušala omamno jamborno glasbo in uživala v obmorskem žuborenju okoli naju.
 

Tako rada opazujem okolico. Res! Usta mi je krivilo v nasmeh, ko so mimo hodile male in velike štirinožne zverinice, nekatere oblečene v prav hude obleke, kakšni mali razvajenčki pa so se prav važno pustili prenašati naokoli v torbah.
 

Mimogrede, sem zadnjič prebrala mnenje enega od turistov, ki je rekel, da je navdušen nad naborom in izgledom psov pri nas, ki se sprehajajo s svojimi lastniki po ulicah in sedijo v lokalih, da izgledajo res noro fino in da ga je ob tem prijelo, da bi tudi sam imel enega. Posrečeno (in izvirno), da je to tvoja prva misel, ko te povprašajo o vtisih v tuji deželi. :)
 

Navdušena sem bila tudi nad igrivim in raznovrstnim voznim parkom kratkohlačnikov. Vidim recimo mojstrsko parkirani dve vozili, zgledno, drug poleg drugega, se ozrem po bližnjih mizah v lokalu in tam sedita tamaledva, ki sta s starši očitno prikolesarila na pjačko. Če to ni frajersko! :)
 

Najraje pa, ne vem, zakaj, se mi pogled zatakne na starejših ljudeh, kar zaigrá mi v srcu. Ko se sprehajajo z roko v roki, skorajda ni lepšega za videti. Včasih opazujem one, ki so sami, kot tokrat en možakar. Sedel je blizu naju, zadovoljno kofetkal in zrl v nostalgično morje.
 

To me že od nekdaj tako privlači, da kar ne morem odtrgati pogleda. Se čutim blizu temu. Tista mešanica sladkega in grenkega. Sama preteklost in prihodnost daleč naokoli, vse tja do obzorja, kljub temu da se ravno takrat  plete tako močan zdaj, radodaren do vseh čutov, ki napihne sedanjost čez vse čase.


So, we exposed our faces to the light that we have been searching for, we were listening to heavenly mast music and enjoying in seaside murmuring around us.
 

I like to observe surrounding so much. Really! My mouth were turning into a smile while watching those four-pawed little beasts walking by, some of them fancy dressed up and some smaller cute spoiled ones all feeling great being carried around in bags.
 

By the way, I have read about a tourist in our country who was admiring dogs he saw in our streets and pubs and said that they look so good walking or sitting together with their owners that it inspired him to have a dog himself, too. How smart (and original) this to be the first thought when being asked about impressions about a foreign country. :)
 

I was also impressed by playful and wide range of toddler's vehicles. I see two of them skilfully parked, really exemplary, side by side, and I look around the tables and there they are, two little ones with their parents who obviously came with their bicycles to have a drink. How very cool is that! :)

But most of all, don’t know why, my eyes are caught by elderly people, my heart just starts to sing. There is almost nothing more beautiful to see but an elderly couple walking hand in hand. Sometimes I watch those who are alone, like one man was this time. He was sitting close to us, contented, slowly drinking coffee and looking into the nostalgic sea.
 

This is something that attracts me so much I just can not take my eyes off. I feel myself to be close to this. That mixture of sweet and bitter. Just past and future far around, all the way to the horizon, even though right in that very moment a strong now is knitting on, so generous to all our senses, which blows the present over all times.

6 komentarjev:

  1. Je luštno pri nas na morju je tako? :-)

    P.s.: obišči moj blog, morda te zadnja objava razveseli! Lep morski pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma, krasno imate! Meni je morje itak čez vse! :)

      Še enkrat hvala - si me razveselila, res, pa še pomlad je očitno zdaj tudi k nam končno prišla, kaj češ lepšega! :)

      Izbriši
  2. Vedno znova čutim tvoje misli :) Podobno :)
    Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ampak itak se ne da tako napisati, kot je v resnici - še lepše, ane! :)

      Izbriši
  3. Krasno si tole zapisala in dopolnila s fotografijami.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! In kako prav imaš - res, jaz sem tako vesela, da lahko dopolnim s slikami, včasih kar ne znaš samo z besedami ...

      Izbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails