torek, 15. november 2011

Mačji pomežik
Cat wink


[vse slike / all images: TIKIN SVET]

Do gline imam poseben odnos, zato sem se v Tikin svet takoj zaljubila. Njena keramika je mešanica prvinskosti, pravljičnosti in mačje zapeljivosti.

Umetnost je pregnesti glino tako, da končni izdelki izgledajo kot del narave, s teksturami, v katerih se vidijo vzorci gozdnih tal ali ljube prstí.

Zato rože takoj posvojijo njene skalnjake, praznične dobrote iz njenih piškotnikov še posebej zadišijo, ena od prekrasnih solnic pa je bila tudi razlog, da sva se s Tiko srečali že tudi v živo. :)

Že davno sem sklenila, da bo en njen skalnjak nekoč krasil tudi moj balkon. Obiščite jo tudi vi in dopustite, da vam pomežikne kateri od njenih nagajivih mucev.

[iz drugega sklopa blogov, izbranih po tem kopitu]

I have very special relationship towards clay, so it was not difficult to fall in love with Tika’s artpieces. Her ceramics is a mixture of primariness, fairytale world and cat seductiveness.

It’s a real art to knead clay in a way that the final product looks like a part of nature, with textures where you can see patterns of forest ground or dear soil in them.

That’s why flowers adopt her spheres immediately, festive goodies smell especially sweet when they are in her cookie jars and one of her wonderful salt cellars was the reason that Tika and I have already met in person. :)

I’ve decided long ago that one day I’ll own one of her spheres to have some flowers on my balcony and now you can go visit Tika’s garden and let one of her naughty cats wink to you.

[from second series of blogs chosen this way]

5 komentarjev:

  1. Tika dela resnično umetnije, ki jim ni para. Paša za oči. Upam, da bom tudi jaz nekoč tako "velika", da si bom lahko privoščila kakšno od njih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tikini izdelki so res nekaj čisto posebnega in izvirnega. Njihov izgled te pritegne v trenutku in poleg praktičnosti so zelo lep okras doma, s pridihom domačnosti in naravnosti.

    OdgovoriIzbriši
  3. wau!!vsec mi je keramika v celem in ta je se posebe vsec, zato ker je tako razlicna in ima veliko zanimivih detajlov!Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala, Maja, za tako lepo predstavitev. Vesela sem, da sva se že srečali v živo in mislim, da se bova verjetno še kdaj. Lepo je v miru spiti kavo ali čaj in se pogovoriti v živo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tika, tudi jaz računam na to, da se spet srečava, najmanj takrat, ko bo končno prišel čas za skalnjak. :)
    Še bolj pa upam, da bo malo več časa za klepet, takrat se je mudilo gume menjat, če se prav spomnim. :)

    Vsem ostalim hvala za komentarje. Se mi je zdelo, da vas večina že pozna (in občuduje) njene izdelke. :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails