nedelja, 23. januar 2011

Še en lep dan
Another beautiful day


Tokrat na Križni gori pri Škofji Loki. V prijetni družbi.
Prvič tam. Prav gotovo ne zadnjič.

This time on Križna gora hill near Škofja Loka town. In a nice company.
First time there. Certainly not the last.


Legenda pravi, da naj bi cerkvico s konca 15. stoletja začeli graditi v vasi nedaleč stran, vendar pa naj bi se vse, kar so zgradili podnevi, ponoči čudežno premaknilo na sosednji grič. Tako je cerkvica ostala tam. Notranjost krasijo dragocene gotske freske iz leta 1502.

Bilo je sončno in peklensko mrzlo. Prijetna pot se je vila skozi dišeče gozdičke. Obožujem ta mogočna drevesa! Lahko smo srečni, da prekrivajo velik del naše deželice. 

According to the legend the church from the end of the 15th century supposed to be built in the village not far away. But everything built over daytime was mysteriously moved to the neighbouring hill over the night. So the church stayed there. The interior is decorated with valuable Gothic frescoes from 1502.

It was sunny and hellish cold. Pleasant path led us through nice smelling woods. How I love these mighty trees. Did you know that Slovenia is one of the most forested countries in Europe? How lucky we are!

5 komentarjev:

  1. Veš, danes sta mojadva tudi mene že navsezgodaj gnala v hrib. Spomnila sem se nate in na vse tvoje čudovite fotografije in šla tudi jaz s fotoaparatom v roki. To je poseben izziv, iskati drobne lepote in detajle, pravzaprav zgodbe narave.
    Spet si me navdušila, naslednjič spet vzamem fotiča. Morda se še kaj naučil!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zopet si uspela ujeti prekrasne detajle. Res lepe fotke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz sem se ta vikend spomnila nate in na tvoje čudovite fotke. Očitno tvoje fotografije res vlečejo in si nam za vzor. ;)
    Po tokratnih fotkah vidim, da mora biti na Križni gori prav lepo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Res me nekako 'osvežiš' vedno znova s svojimi fotografijami. Sploh, ko jih pogledam tako zjutraj, v službi. Me kar spravijo v dobro voljo. Zelo lepe fotke, kot zmeraj.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ojoj, tole so pa taki lepi komentarji, da sploh ne vem, kaj reči. Kako lepo, da nekdo pomisli nate ob kakšni priložnosti in da te navduši za kaj! :)

    Če rečem hvala, ni dovolj. Ste mi pa dale veliko energije še za naprej!

    (In zdaj sploh nisem pod pritiskom, kje pa.) :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails