sreda, 13. julij 2011

Kriva Ščuka



V Prašah je ob Trbojskem jezeru ena taka fina brunarica, kjer strežejo samo postrvi in kruh. Brez pribora. No, vsaj včasih je bilo tako, zadnjih nekaj let dobiš zraven tudi pribor, po želji pa še krompirjevo ali zeleno solato in pomfri.

Midva sva se minulo nedeljo držala kar tiste stare navade, zaradi katere nam je okrepčevalnica Kriva ščuka vsem tako zelo všeč. Lotila sva se ju kar z rokami.

Postrv je tako zelo slastna, da včasih kar sanjam o tem, in tako posebno hrustljavo pripravljena, da nimaš prav nobenih problemov s koščicami in jo ješ kot čips.

Vsekakor je to zaradi svoje preproste izvirnosti in prijetnega ambienta že več kot 15 let ena mojih priljubljenih kulinaričnih točk.

There is one so fine log cabin in Praše village by Trboje Lake, where trouts and bread is all that they serve to you. No cutlery. Well, at least it used to be like that, however the last years you can also get green or potato salad and pomfri.

But last Sunday Miro and I had been holding to our old habit, since this is one of the reasons why we all like this Kriva ščuka (=Bended pike) inn so much. We attacked them with the hands.

The trout is so so delicious, that sometimes I even dream about it and it is so specially crunchy prepared, so that you don’t have any troubles at all with its little bones and you eat it like chips.

Due to its simple originality and pleasant ambient this is definitely one of my favourite culinary destinations for more than 15 years already.

5 komentarjev:

  1. Jaz si v bitvu sploh ne predstavljam, da bi ribo jedla drugače kot z rokami, predvsem zaradi kosti, kot tudi zaradi užitka. Jaz bi v bistvu vso hrano jedla z rokami, če bi se dalo :))) Se mi zdi, da je na tak način še posebej slastna. Zgleda pa ta plac odlično.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hm, pri meni je sicer ravno obratno - večinoma potrebujem pribor, tudi če drugi jedo z rokami. :)
    Zato mi je pa toliko bolj všeč kakšen tak odklop! :)
    Če boš pa kdaj na tistem koncu, pa le obišči to ščuko. :) Ne bo ti žal!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja je hecno ampak resnično. Hrana, ki jo ješ z rokami ima drug okus. Če kdo ne verjame naj poskusi☺ Tole jezerco je pa vredno ogleda. Je že na seznamu želja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Take enostavne krčmice so vedno najboljše, čeprav nisem ljubiteljica umetnih jezer.
    Ne bom nikoli pozabila ene take na Pokljuki, ki je pa žal že nekaj let ni več. Mala hiška, nič kaj doterana, z karirastimi belo/rdečimi zavescami, enostavna, lastniki nenarejeno prijazni...vsega skupaj par km2. Hrana enostavna, ma za obliznit prste in zelo zelo poceni. Poleti si sedel na vrtu zunaj, na štorih oz. na lesenih klopeh in mizah (doma narejenih), ni bilo nobenega jedilnega lista - ponavadi 2 jedi in obvezno štrudel, seveda domač. Vsako leto smo šli, nato pa pridem spet čez leto dni in izvem, da ni več gostilnice, hiško so pa prodali enim Angležem :( In od takrat nisem bila več na Pokljuki.

    OdgovoriIzbriši
  5. Andreja:
    Pripopam še link:
    http://www.ribiskadruzinakranj.si/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=78

    Darsi:
    Se strinjam - take so res najboljše! :)
    Sicer ne poznam, ampak škoda za tisto na Pokljuki. :(

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails