Ajdov krapec je tradicionalna jed iz Prlekije, ki je lahko sladka ali slana in ki sem jo imela v kuharski monografiji Janeza Bogataja, Okusiti Slovenijo, ogledano že nekaj časa.
Ker je bila izdelava nadeva za meni na oko tako simpatično tanko pogačo včeraj v mojih rokah, sem se brez kakršnihkoli pomislekov odločila za slano različico in tako bi storila še enkrat, čeprav mi Miro grozi, da bo naslednjič po njegovo. :)
Ajdov krapec is a traditional dish from Prlekija region, which can be either sweet or salt.
Since the making of the topping was entirely in my hands yesterday, I decided for a salt version and I would take that decision again even though Miro threatens to do it his way the next time. :)
Odlična sladica. Jaz sem jo odkrila šele lani in smo se že več krat basali z njo.
OdgovoriIzbrišiSumim, da bo tudi tu kaj kmalu spet na sporedu. :) Mi je res všeč, ker je preprost recept, pa ajdo obožujem! Pozdrav! :)
IzbrišiVsekakor se sliši zanimivo in bi veljalo poskusiti.
OdgovoriIzbrišiNe bo ti žal! Uživaj čez vikend! :)
Izbriši