četrtek, 17. oktober 2013

Rikijevo kraljestvo
Riki's kingdom



Povedala sem že, da je ekološko posestvo Trnulja zame eno prijetnejših turistično-kulinaričnih odkritij, ne samo na ljubljanskem območju, ampak celo širše.

Nisem vam pa še povedala za Rikija, posrečenega kužka mešančka, ki ima, tako kot vse takele zverinice, ki jih poznamo, ane!, nadzor nad vsem svojim prostranim kraljestvom in ki obiskovalce prijazno zabava s svojimi triki.
 

O dobrotah, domačnosti, o filozofiji črpanja iz tistega, kar ti nudi okolje, žetve tistega, kar sam poseješ, in postavljanja nove hiše iz zidakov stare ne bom pisala, ker bolje kot imajo vse skupaj razloženo na njihovi spletni strani ne bi mogla strniti.

Rečem samo še to, da je prestolnica potrebovala nekaj takega (in potrebovala bi še več podobnih, v prihodnost usmerjenih in s preteklostjo zabeljenih projektov, po vsej deželi) in ni boljšega kot to, da je ta navdihujoča zgodba zrasla ravno na njeni barjanski strani, tisti strani, ki ima najgloblje kulturno-zgodovinske korenine. Z vodno žilo, ki je oddaljena le streljaj od kmetije in po kateri pluje ladjica, pa je povezana tudi s samim srcem, z utripom starega mestnega jedra. Če to ni najboljša kombinacija!


Aja, pa eno presno tortico smo jim nesli v zahvalo [na zadnjem posnetku]. Saj bi se rada pohvalila, da sem jo sama naredila, pa je večino dela v bistvu maminega, jaz sem imela samo občutek ogrooomnega udejstvovanja, v resnici sem pa samo pokvarila zunanji izgled, če potegnem črto.

I have already said that organic country estate Trnulja is one of the most pleasant tourist and culinary discoveries for me in the area of Ljubljana.
 

But I haven’t told you yet about Riki, a cute mongrel dog that has, like all other little beasts that we know, don’t we!, a control over the whole wide kingdom and that kindly amuses visitors with his tricks.

I will not write about their goodies, about the future-oriented project sprinkled with the past, about harvesting what is sown by your own hand, about building a new house out of bricks of an old one, because I could not do better than you can read on their web site.


I will say just one more thing: it is placed in a perfect spot, in the rural side of the capital that has the deepest cultural and historical routes, on Barje, and at the same time it is linked with its most urban side; namely, there is a riverboat connection with the old centre. A winning combination!


Oh, yes, and we gave a little thank you present to the owners, my mum’s raw cake [in the last picture].

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails