Po sladkem koncu tedna, pa ne mislim samo v smislu sladic, se spodobi, da ga (s sladico) podaljšam še na ponedeljek.
V zadnjih dneh, ko sem pohajkovala naokoli, sem opazila, da je bezeg … hmja … ne še čisto, skoraj pa že … na voljo, da si ga naberemo, na voljo za samopostrežbo; in tako sem se spomnila na eno dišečo poslastico, kraljico pomladi, in na to, da mi ti trije posnetki ležijo v predalu že okroglo leto, ko nam je mami pripravila omleto z jagodami in bezgom.
After the sweet weekend, and I do not mean this only in a sense of desserts, it is appropriate to prolong it (with a dessert) into Monday.
Lately, when I was roaming around I noticed elder flowers being … hmja … not quite, but almost … ready to pick them from the trees; and so I remembered of a typical spring treat, the queen of the season, and of how these three photos are lying in my drawer for a year already, from when my mum made us an omelette with strawberries and elder flowers.
Smo se tudi mi že posladkali ampak z akacijo,danes pa je nastalo 7l bezgovega sirupa,nekaj pa se ga suši za topel zimski čaj.Tale vaša z jagodami izgleda slastno,kaj kmalu bodo tudi te dozorele pa poskusimo še na ta način:)
OdgovoriIzbrišiOh kako ljubko mamljiva je vsebina krožnika na prvi fotografiji in tako zelo všečna :o)
OdgovoriIzbrišiJooj, že nekaj časa razmišlja, kam bi vtaknila ta dišeči bezeg... v omletko!!!! Hvala za odejo!
OdgovoriIzbrišiOh, oh, kako zamujam z odgovori - tukajle se menimo o bezgu in nekih pomladnih jedeh, zunaj pa že prava poletna pripeka! :)
OdgovoriIzbrišiHvala vsem, sem vse prebrala že takoj, le z odgovori zamujam - se bo treba popravit! :)