ponedeljek, 24. februar 2014

V 'Loko
To 'Loka



Ne vem, zakaj, ampak skoraj vsakič, kadar sem v Škofji Loki, grem k Homanu na kavico, pa čeprav sem le priložnostna kavopivka (morda pa zato takrat še toliko bolj paše), in prav vsakič, ko sedim pred tisto krasno hišo na glavnem trgu, se spomnim, kako so me, najraje poleti, kot otroka tja nekajkrat gnali na kolesu, to je - iz Ljubljane v 'Loko, v redu, sicer iz tistega dela, ki je temu srednjeveškemu mestecu najbližje, pa vseeno; seveda, ne na kavo. :)
 

Zdaj so spomini prelepi, pravzaprav so bili tudi takrat, takoj ko smo sedli v senčko tiste razkošne stoletne lipe, ki še vedno kraljuje na tistem privlačnem vrtu.

I don’t know why, but almost every time when I am in Škofja Loka I go to Homan cafeteria and sweetshop to have a cup of coffee, even though I am just an occasional coffee-drinker (maybe this is a reason I enjoy it even more), and every single time when I sit in front of that gorgeous house in the main town square I remember how I was
being “forced” few times as a child to go there by bicycle, that is - from the capital to 'Loka, ok, from that part which is closest to this medieval town, so it was less than 15 km, but nevertheless, preferably in the summertime; of course, not to have a coffee. :)
 

Now the memories are so beautiful, actually they were even back then, as soon as we sat down in the shadow of that luxurious centenary linden tree which still reigns in the middle of that attractive café garden.

4 komentarji:

  1. Čudovita tema...spomini na otroštvo.Meni so najbolj ostali v spominu svilnati bonboni polnjeni z marmelado v steklenih posodah .Vedno nekaj posebnega in vredne ogleda fotografije in zapisi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vedno je prav zanimivo prisluhniti drugim ljudem, kakšni so njihovi najlepši spomini na otroštvo - toliko različnih stvari; včasih samo vonj, pesem itd ... :)

      Izbriši
  2. Četrti dotik fotografije pa je tako ljubko všečen :o) prav poboža oči ...

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha, mi je kar malo polepšala dan - kar se tiče fotografiranja! :)

      Izbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails