torek, 11. marec 2014

Sobotno dopoldne
Saturday morning



V redu, tole se bo slišalo tako zelo stereotipno, da je kar hudo, a dejstvo je, da bi se to lahko zgodilo kadarkoli v letu; pa se je vendarle (tudi) na dan žena, torej zgolj simbolno, kar se meni zdi zelo pomembno. In da si znamo na tej podlagi vsi skupaj narediti lep dan. Saj za to gre pri praznikih, mar ne?
 

Medtem ko smo bile ženski del družine povabljene na kavico v središče v pomlad prebujajoče se prestolnice, je Miro dopoldne sam kraljeval v kuhinji in se jel lotiti kuharskega izziva, s katerim se je želel spopasti že kar nekaj časa, – ne tega, da bi bil v kuhinji, ker to ni pač nič izjemnega, še manj pa nekaj, kar bi moški počel zgolj na ta dan, - marveč priprave hobotnice, ki izgleda sila izmuzljiva reč, če mene vprašate. :)

Lepo je opazovati moške, ki in ko kupujejo rožice :), in lepo je, da se nam ta praznik (še) ni izmuznil in ga niso pograbile kake hobotniške lovke samoumevnosti, lepljivo varljivega sedenja na lovorikah in zatiskanja oči.

Ok, this may sound so very stereotypical it hurts, but the truth is that this could happen any time in a year; but nevertheless it did happen (also) right on the Women’s Day; that is – only symbolically, which is something I find very important. And that we can make ourselves a nice day with this thought in our minds. This is what it is really all about, isn’t it?
 

While we, female members of the family, had been invited to coffee in the spring-awakening capital close to the gorgeously colourful central farmers market, Miro reigned in the kitchen alone in the morning and finally tried to realize the culinary challenge he had been planning for quite some time already, - not to be in the kitchen, as this is not something exceptional anyway, much less something a man would do only on this day, - but a preparation of an octopus, which looks very elusive thing, if you ask me. :)

4 komentarji:

  1. Obozujem hobotnico in bi se z veseljem takoj pridruzila taksnemu kosilu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je to dokaj nova zadeva, vsaj na tak način, ampak mi je bila všeč! :)

      Izbriši
  2. Lačnaaa... sem med sprehodom po fotkah čakala, kje bo pisalo, da se da tole naročit na prikazani lokaciji.. pa nič :) hmm.. mogoče bi morala jaz mojega doma tudi našuntat v kak tak poskus :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, tudi jaz bi jo zdajle naročila. :)

      Našuntat, se strinjam, ni druge! :)))

      Izbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails