ponedeljek, 5. maj 2014

Tri poznoaprilske slike
Three late-April pictures


Kako fina stvar so tile pirhi. Ne samo, da jih potem nekaj časa lahko – take, vse lepe in že pripravljene - ješ za zajtrke; pogruntala sem, da so prav priročna zadeva za v popotniško malho, ko greš na izlet ali v gozd. Luštna kompaktna bombica, nobene packarije pa še s smetmi nimaš problemov, ker so eko-bio. :)
These pirhi, Easter eggs, are so cool. Not just that you can eat them – all decorated and ready to go – for breakfast for a while after; I figured it out that they are so very convenient stuff for a snack when you go on a trip or in the forest.

Evo, malo smo razvajeni s čudovitimi kraji, ki jih imamo v soseščini, tako zelo razvajeni, da ko moraš nenačrtovano skočiti v bližino Benetk, ne narediš tam niti enega posnetka, narediš pa posnetek šopka makov, zataknjenega za brisalec, ko se vračaš nazaj.
The fact is, that here in Slovenia we are so spoiled with so many beautiful places and cities in our neighbourhood, so very much, that when you have to quickly go on un unplanned trip close to Venice (cca 2 hours car drive in one direction), you don’t necessary take the opportunity to go into the city by the way, because the weather is not perfect and you’ve seen it many times before anyway, but you do make a picture of a poppies bouquet stuck behind your wiper on your drive back home instead.

Kres, kres! – kako lepo je zadnja leta, ko se družinsko-prijateljsko zberemo na kup in zamišljeno strmimo v plapolajoč ogenjček.
Bonfire, bonfire! – it is so beautiful last few years when we, family and friends, gather and make our own private little fire.

2 komentarja:

  1. Prva in druga čudoviti:)Ob tretji in kresu zvečer pa moje misli že hitijo na naslednji dan,ko v kuhinji zadiši,na žaru cvrči ,...v krogu najdražjih čeprav leto starejša lepo proslavimo se imamo lepo in smo srečni.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jelka, če prav razumem ... vse najboljše! :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails