sreda, 2. marec 2011

Pet sekund
Five seconds



Miro pripravlja omleto po svoje, kot po navadi, brez kuharskih knjig, brez receptov, brez zapisovanja, (skoraj) nikoli enako, vedno odlično!

Lahko bi imel svoj kuharski blog na primer. Ker pa temu ni tako, vam te dobrote včasih pokažem jaz. Lahko bi vam še več, pa se jezi, da se bo shladilo in da je hrana za pojest in ne za slikat.

No, stanje se sčasoma izboljšuje – priborila sem si pravico 5-ih sekund (navajam dobesedno: Imaš 5 sekund!), preden se prepustiva kulinaričnim užitkom. Toliko - da boste vedeli, pod kakšnim pritiskom živim in koliko tvegam, ko fotografiram jedi, da vam jih pokažem. :)

Sumim pa, da se mu malo fino zdi, sploh, ker je požel nekaj pohval, tako da se je že zgodilo, da se mi je prišel pohvalit s pripravljeno jedjo na krožniku (navajam dobesedno: Lej, kok je fajn! A boš slikala za na blog?) in gledal zelo zadovoljno.

Tako je to. Fotografirala sem vedno veliko veliko in vse sorte, mislim, da ravno hrane ne, razen na počitnicah in izletih. To je edino, za kar lahko rečem, da zdaj fotografiram izključno zaradi bloga, pa čeprav se včasih počutim prav neumno. Tudi v redu! :)

Miro is making an omelette on his own way, like always, without cook-books, without recipes, without writing it down, (almost) never the same, always delicious!

He could have his own cooking blog for instance. But because it is not so, I am the one that occasionally show you these goodies. I could photograph even more often, but he gets very annoyed that a meal is getting cold and that the food is for eating and not to take photographs.

Well, the things are getting better – I’ve won the right of 5 seconds (quoting literally: You have 5 seconds!), before we start enjoying culinary delights. Just so that you know – this is the pressure I have to live with and the risk that I must take if I want to show you all these dishes. :)

But I suspect that he is enjoying in all this a little, even more because he got some praises, so it happened that he came to me with prepared dish on a plate in his hand (quoting literally: Look, how cool! Will you take a shoot for the blog?) looking very pleased with himself.

This is how it is. I’ve always photographed a lot, a lot, all sorts of things. The only exception was food, at least at home. This is the only thing for which I can say I photograph it exclusively for the blog, even though sometimes I feel quite stupid. Well, ok aswell! :)

6 komentarjev:

  1. Hi, hi, take zganja tudi moj.
    Glede na to kako odlične fotografije hrane vedno narediš, si že osvojila delo pod pritiskom. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Se popolnoma strinjam s Sašo, mislim da ta pritisk odlično vpliva nate. Meni se zdi prav fajn, da pokažeš tudi takšne fotke, sploh ker je pri vama na krožniku vedno kaj posebnega.

    OdgovoriIzbriši
  3. Verjamem, da je pritisk hud, ampak za nagrado dobiš vsaj fajn jedačo!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sem že sprobala nekaj vajinih receptov, vse pohvale, odlično! Zdravo, hitro pripravljeno in okusno.

    Miro je pravi virtuoz, če vse kuha takole na pamet po trenutnem navdihu! Ti pa tako odlično poslikaš, da se nam potem cedijo sline in kar moramo preizkusit recept :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Danes pri večerji je komentiral: klinc, zdaj so babe skup potegnile! :)

    Aja, pa moram nujno poudarit: res, da sem v večini primerov "le" kuharski pomočniček (brez katerega ne bi bilo nič), ampak kakšne jedi so bile pa tudi čisto moje. :))

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails