(slika 1)
V začetku tedna sta zgodaj zjutraj na vrt prikobacala dva ježka in zvečer istega dne je Miro – ne vedoč za ta jutranji obisk – spekel ježev kruh, kot ga je sam poimenoval.
Narejen je z bučnim oljem in semeni in kasneje pojeden z (na ta način) doma pripravljenim čemaževim maslom.
(slika 2)
April se je bližal koncu, ko sežem po svoji priljubljeni (že načeti) čokoladi, da bi si odlomila košček, ko se Miro ves paničen zadere: Neee, počák!
Se ustrašim, končno pogledam in vidim, kaj je ušpičil. Izrezljal je čoko-škorčico! :)
In kakšna je resnična Škorčica? Kot čokolada? Niti približno! (… bi hitro zaključil Miro) :)
(picture 1)
In the beginning of this week two hedgehogs sneaked to our garden in the early morning and the same day in the evening Miro – not knowing at all about the morning visit - baked this hedgehog bread as he named it himself.
It is made with pumpkin oil and seeds and later eaten with (this way) homeprepared wild garlic butter.
(picture 2)
April went to its end, when I reached for my favourite (already opened) chocolate to take a piece when Miro shouted in total panick: Nooo, wait!
I got scared, finally looked at it and then I saw what he did. He carved out choco-škorčica! :)
And what is the real Škorčica like? Like chocolate? Not even close! (… would be Miro’s final word) :)
na, pa mam solzice...
OdgovoriIzbrišiOooo, romantika na višku!
OdgovoriIzbrišiNaj trajaaaaaaa ...
Ti si res prava srečka, da imaš Mirota. Peče slastne stvari in pripravi super presenečenja.
OdgovoriIzbrišiMojca:
OdgovoriIzbriši:)
Marna:
Ja, kaj bi brez romantike, pa četudi ti reče, da nisi niti tako sladka, niti tako dobra, kot čokolada, ane! :)
Vladuška:
Prav posebej moram povdarit, da je jed, ki sem jo ravnokar objavila, od ideje do izvedbe moje delo!! - tako, sem se prav morala pohvalit! :)