Vlečenje surle; ne vem, čemu že spet.
(eh, pravzaprav vem - ponovno razočaranje nad dejstvom, da se svet ne vrti okoli nje) :)
(eh, pravzaprav vem - ponovno razočaranje nad dejstvom, da se svet ne vrti okoli nje) :)
Acting offended; again, I don’t know why.
(eh, I do actually - disappointed after finding out one more time that she is not the centre of the world) :)
(eh, I do actually - disappointed after finding out one more time that she is not the centre of the world) :)
Današnji večer je bil lep, a mrzel.
Beautiful, yet cold evening tonight.
Korenje je ena redkih zelenjav, ki jo imam nekoliko raje surovo, čeprav je le-ta, prav tako kot paradižnik, s katerim imam na trenutke enake vrste težave, menda ena še bolj redkih stvari, kjer iz njih s toplotno obdelavo izvlečemo še več zdravju koristnih učinkovin.
No, zadnjič pa sem po maminih navodilih skuhala tole, tudi meni zelo okusno oranžno mešanico. Na koleščke narezano korenje sem popražila na maslu, mu kasneje, ko je dobil privlačno rjavkaste robove, dodala dve žlici medu (za kuhanje seveda ne najkakovostnejšega, bi ga bilo škoda), žlico kisa ter kari in pustila, da tekočina nekoliko povre. Njam!
A carrot is one of rare vegetables that I slightly prefer to be raw, even though it is, just like tomatoes with which I have the same troubles, one of even more rare things that are even better for your health if cooked. So I have heard.
Well, the other day I was cooking according to my mum’s instructions and made this delicious orange mixture that I liked, too. I fried slices of carrots on butter until they got those wonderful brownish edges, added two spoons of honey (of course, it would be a big waste to use the most quality one for cooking), one spoon of vinegar and seasoned with curry powder and then left it to boil for a while to reduce the liquid. Yum!
Ja, vsi smo vcasih podobni vasi domaci zivalci :) In s paradiznikom in korenckom je tudi pri meni tako, da ju imam skoraj raje surova. Ampak tole pa bom probala naslednjic, da bom dodala malo medu.
OdgovoriIzbrišiRes je, vsi smo včasih mulasti, ampak nihče tako hecen kot ona. :)
OdgovoriIzbrišiJa, ta kombinacija naredi en tak sladko-kisel okus, kot ga imajo azijske omake. Res dobro.
Zelo dobra kombinacija sladko-kiselkastega okusa.Kuhanje mule rečemo pri nas,mi je kar znano,saj tudi naš kuža hoče biti vedno v ospredju.
OdgovoriIzbrišiJa, ali pa rilec do tal - mislim, da smo jo označili že z vsem naštetim. :)
OdgovoriIzbriši