torek, 26. avgust 2014

Kraljevski zajtrk
A royal breakfast



Miro je po dolgem, predolgem času spet spekel kruh. Štiri štručke. Iz polnozrnate pšenične in pirine moke, vsako s svojim dodatkom: eno s kaprami, eno z inčuni, eno s čemaževim pestom in največjo, ki jo je zaradi nastalega vzorca kasneje sicer poimenoval kar potica, z lanenimi semeni.

Naslednji dan sva tako, skupaj z jabolki z dedkovega vrta, imela kraljevski zajtrk, nekaj pa ga je ostalo še za pokušino za obiske.


Mimogrede, ste prebrali tale zanimiv zapis o kruhu?

After long, too long time Miro baked bread again. Four little loaves. From wholegrain wheat and spelt flour, each with own addition: one with capers, one with anchovy fillets, one with wild garlic pesto and the longest one, which, because of the pattern that reminded of the traditional Slovenian desert, he later named potica, with flax seeds.


Therefore, together with apples with my grandpa’s garden we had a royal breakfast the next day, but some left also for visitors later.

3 komentarji:

  1. Pravi kraljevski zajtrk,ni lepšega ,ko dom zadiši po domačem kruhu.Zelo zanimiv zapis o kruhu!Rada pečem take kruhe s semeni,zadnje čase pa prevladuje pirin kruh.

    OdgovoriIzbriši
  2. mmm, domaci kruh in ostale dobrote. Res kraljevsko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiv zapis.. Kruh pa izgleda božanski! In vonj po domačem kruhu.. Neprecenljivo.

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails