torek, 23. december 2014

Kapljica vode na rožnatem snegu
Drop of water on the rose-coloured snow



Albertina je bila tistega dne, ko sva si ogledovala Mirójevo razstavo, polna šolskih skupin, tako da je bilo, kljub temu, da so bili otroci, z izjemo kar nekaj zdolgočasenih obrazov, sicer dokaj pridni, vseeno potrebnega nekaj drenjanja in še več spretnosti in zvitosti, da sva si ogledala vse.

Ko sva se za kratek čas usedla na klopco pred sliko z naslovom Kapljica vode na rožnatem snegu, se je pred naju po tleh posedla ena od skupin. Na ušesa sva vlekla, kaj bodo odgovorili, ko jih je gospodična, ki jih je vodila po razstavi in jim razlagala umetniška dela, vprašala, če vidijo roza sneg, ko pa je slika vendarle oranžna. Zavladala je tišina in kaj bi dala, da bi lahko tisti trenutek malo pobrskala po tistih tuhtajočih otroških glavicah, heh.


Mlada vodička ni dolgo čakala na odgovor in jim hitela pojasnjevati, da roza barve pač ne bodo našli in da umetniki velikokrat stvari vidijo po svoje. Ja, v tem je ves smisel in čar.

That day, when Miro and I were visiting Miró’s exhibition in Vienna, Albertina was filled with school groups, so, even though children were rather well behaved, with exception of some bored faces, there was some crowding involved and we had to use our skills and cunningness to avoid those groups to enjoy the paintings.
 

When we sat on a bench in front of the painting titled Drop of Water on the Rose-Coloured Snow for a while, a group of them sat down in front of us. The young woman who was leading them through the art-pieces asked them where the pink snow is, as the painting was orange. We were all ears, curious what is going on inside of those pondering children's little heads, heh.

There was silence for a moment or two, but the guide explained they would not find it, because artists usually see things in their own way. Yes, that’s the whole essence of it.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails