sobota, 9. april 2011

Glejte, kaj sva danes videla!
Look what we saw today!



slika 1: Današnje navihano delovno tihožitje iz Logatca.

slika 2: Domov grede sva skrenila na barjanske stranpoti in uzrla prelep prizor – skupino srnic!

slika3: Pečene testenine s čemažem, špinačo, porom in dvema vrstama sira po Mirovo.

picture 1: Playful work-still-life in Logatec today.

picture 2: On our way back home we made a turn across Barje (Ljubljana marshes) and saw the most amazing scene - a group of deer!

picture 3: Pasta with wild garlic, spinach, leek and two kinds of cheese; baked by Miro.

8 komentarjev:

  1. ooh yum. looks like a great time! love your new header btw (i've been offline a while!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau, toliko na kupu jih pa še nisem srečala. Srnic mislim.
    Zanimiva jed. Paradižniki so bili pa najbrž pika na i, za svežino.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vsega po malem bi se reklo. Dobro, da si med delom vzameta čas tudi za takšna navihana tihožitja. Srnice so vama krasno prišle na pot, jed pa kot ponavadi iz Mirovih rok, izgleda in sliši se slastno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno tihožitje, tako delovno, kot v naravi in spet slastna hrana. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mmmmm, njami, meni pa najbolj dišijo tiste testenine! Srne so namreč pri nas pogosto na obisku, kdo bi si mislil, da jim teknejo vrtnice:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Heather:
    I'm so glad you're back! :) Thank you! My header is nothing compared to your big life "change"! :)

    Saša, Maja:
    Ponavadi jih videvava samo tako, z glavne ceste, v "mimohodu". Tokrat pa se nama je uspelo dokaj približati, ne da bi zbežale. Maja, da jedo vrtnice, praviš! Mogoče jih pa z njimi premamim naslednjič! :)

    Enkrat smo eno videli zjutraj pri sosedi na vrtu. V strnjenem naselju. Morala je prečkati Celovško, železnico in še kakšno ograjo. Med drugim! :) - Neverjetno!

    Vladuška, Tanja:
    Ja, se je treba malo pohecati, drugače bi se nama že zmešalo. :) Bom prenesla pohvale glede hrane. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Njama, tele testenine morajo biti pa božanske. Kako pa "obdelaš" čemaž - tako kot špinačo (blanširanje)? Sicer ne vem, kje bi ga lahko na našem koncu nabirala, pa še slišala sem, da je nevarno, da ga zamenjaš z nečim strupenim (podleskom ali nekaj takšnega) - morda ga pa kar kupim in poskusim narediti nekaj takšnega...

    OdgovoriIzbriši
  8. Gourmet forever:
    Zelo preprosto - enako kot narediš špinačo in imaš potem čemaževo "špinačo" :), lahko pa kar svežega nasekljaš in dodaš npr. solati.

    Ja, tudi jaz sem slišala, da je potrebno paziti. Če nisi prepričan, malo povohaš, pa je. :)

    Kakorkoli, je zelo uporabna začimbica, nekakšen blag česen.

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails