petek, 1. april 2011

Škripajoč april
Squeaky April



Danes sem imela take prvoaprilske naklepe, da bi vas naplahtala, kako sem v resnici 60-letni moški ali kaj podobnega, pa nimam srca, ker so okoli mene danes same rožice: v solati trobentice in cvetovi mrtve koprive, na papirju pa nastajajoče narcise in tulipani.

V rastlinskem svetu ni lepših aprilskih znanilcev, da gre zares in da se krog nadaljuje. In tako zelo mi je všeč, ko njihova stebla z listi v šopku tako neokretno pomladno zeleno škripajo. Ne škripajo zares (ali pač), to je le občutek, ki ga ne znam opisati.

To slastno spomladansko okrašeno solato je pripravila mami, zraven pa še popražen kos polente z zelišči in slanino. 

Today I had such First April's plans to fool you how I’m really a 60-years old man or something like that, but how can I do this, while there are so many flowers around me: primroses and deadnettle's blossoms in salad and daffodils and tulips progressing on paper.

There are no prettier flowers of April in the world that indicate the seriousness of upcoming sunny days and that the circle is continuing. I like it so much when their stems with leaves are making such clumsily spring-green squeaky noises when together in a bouquet. They don’t actually make this noise (or do they?), it’s just a feeling that is indescribable.

This delicious spring decorated salad was prepared by my mom, as well as the fried piece of polenta with herbs and bacon.

4 komentarji:

  1. Maja, na obisku pri tebi se vedno naužijem lepot in uživam, ko vidim, kako znaš zajemati življenje z barvito in energije polno žlico.
    Krasna solata, da o polenti z zelišči ne govorim, ste kot družina razmišljali o kakšni kulinarični TV oddaji ali knjigi?
    Zaris narcise je prelep. Hvala ti za krasne objave! LP:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo, zelo mi je všeč narcisa na papirju.
    A tisti vijolčni svetovi so tudi trobentice? Ja zgleda slastno in spomladansko. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Aha, zdaj pa vidim od kod izhajajo te zanimive kombinacije pri vaši hrani :) Super zadevica. In tale tvoja narcisa je zelo lepa.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tanja:
    Joj, ne vem, kako bi to izpeljali, ker itak (skoraj) ne znamo dvakrat ponoviti. :)

    Prav lepo je od tebe to slišati, vem, da ni bila prvoaprilska šala :) - ampak se mi ne zdi kaj tako posebnega, samo uživamo v hrani in dodamo ščepec domišljije. Miro temu pravi: sem ter tja po vrtu/hladilniku (odvisno od letnega časa). :)

    Saša:
    Tisti vijolični cvetovi so od mrtve koprive. Pojma nimam, zakaj ima tako kruto ime, vem samo, da smo kot otroci srkali sladek nektar iz njih, ko smo na poljih nabirali šopke.

    Vladuška:
    Ja, kaj ne bo lepa, saj veš: če je narcisa - je zelo samovšečna. :)

    In vsem hvala, hvala, super ste! :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails