nedelja, 29. januar 2012

Kulinarična nedelja
Culinary Sunday



Evo mene – lotila sem se kuharskega izziva. O tem, kaj je bil najtežji del naloge, sploh ni potrebno razlagat, vsaj tistim ne, ki poznajo Špelin blog in vejo, da so tam same dobre stvari, ena boljša od druge. Zelo kruto! :)

Pogled se mi je zataknil na receptu z granatnim jabolkom, sadežem, ki ga sicer poznam in vedno občudujem njegovo fotogeničnost, a ga – ne boste verjeli – nisem še nikoli poskusila (razlog je zelo preprost: ker pač zaradi obilice druge hrane ni prišel nikoli na vrsto).

Padla sem tudi na cvetačo, ki je pripravljena na podoben način kot tu in tu, in oboje seveda obožujem!

Cvetačne cvetke sem pokapala z oljčnim oljem, potresla z mleto kumino in soljo, jih pol ure pekla na 200°C, dala v kozarce, prelila z jogurtom in vse skupaj okrasila s pečkami granatnega jabolka. [originalen recept dobite tule]

Ma, jaz sem navdušena, kljub temu, da sem že vnaprej vedela da bo zelo dobro, vsi ostali jedci pa prav tako! :)

Sprehodite se po Špelinih receptih, kakšnega preizkusite, fotografirajte in ji e-pošljite posnetek. Morda si prislužite kuhinjski brener. Jaz se z eno od fotografij danes mečem v boben za mojo mami, ki že nekaj časa sanja, da bi ga imela doma. :)

Več o pravilih sodelovanja si preberite na Culinary journey by me.

Here I go – I’ve decided to participate in a cooking challenge. I’m not going to tell you what was the hardest part of it, as all of you who are already familiar with Špela’s blog know that you can’t find anything but delicious food there, one dish better than other. Very cruel! :)

My eyes got stuck at a recipe containing a pomegranate. This is a fruit that I know of and I always admire its beauty, but – you’re not going to believe this – I haven’t tried it so far (the reason is very simple: because of abundance of all different food it has never come to turn yet).

I also fell for cauliflower that is made in a similar way like here and here and, of course, I adore both!

I sprinkled cauliflower florets with olive oil, ground cumin and salt, baked them at 200°C for half an hour, put them in glasses, poured everything with yoghurt and decorated with pomegranate seeds. [you can find the original recipe here]

Well, I’m impressed, even though I already knew I will like it, and other eaters are just the same! :)

Take a tour across Špela’s recipes, try some, take a photograph of it and e-mail her a photo. Maybe you’ll win a kitchen torch. I’m throwing myself today into the draw for my mum, who dreams for quite some time now how nice it would be to have something like this at home. :)

You can read more about the giveaway-rules at Culinary journey by me.

4 komentarji:

  1. No, me je včeraj prav zanimalo, kaj imaš v načrtu z granatnim jabolkom. Pri nas ga imamo zelo radi, a predvsem samega ali pa v kombinaciji v kakšni sadni solati, s cvetačo pa ga nisem poskusila še nikoli. Sploh mi ne bi padlo na pamet, da gre skupaj! A izgleda zelo slastno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotke so krasne in videti je, da je bila tudi cvetača odlična! Mislim, da bi se morala večkrat lotiti kulinaričnih izzivov - takšnih in drugačnih, saj so bile tudi sardele videti božanske... Hvala ti za vse!

    OdgovoriIzbriši
  3. To sem vesela, da sva se lotili obe tega izziva. :))) Krasne fotke in super servirano. Zgleda zelo zelo slastno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Maja:
    Resnično sem navdušena nad njim, samo malo je zoprno tisto ven bezat. :)

    Špela:
    Saj se bom, saj se bom, sem videla, kako deluje - včeraj so bili vsi tako prijazni z mano! :))

    Vladuška:
    Haha, prav fino je, kako sva obe ponosni na tadva podviga, ane! :))
    Ampak sem tudi jaz zelo vesela in bom še ponovila.
    Je bilo pa kruto fotografirat, ker sem bila lačna! :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails