torek, 29. januar 2013

Dača



Evo, ste vedeli, da imamo tudi pri nas eno zaresno rusko dačo? Ja, zgrajeno leta 1886 v Zgornjih Gameljnah, pod Šmarno goro.

A ni krasna! Vedno sem jih občudovala v ruskih in drugih filmih, ki govorijo o tej zanimivi in oddaljeni deželi.
 

Z Mirom sva že pred časom rekla, da če se bo le kdaj pokazala kakšna ugodna priložnost, se greva družno učit ruščino. Meni je tako všeč njen zven!

Only recently I found out that here in Slovenia we also have one real Russian dacha. It was built in 1886 in Zgornje Gameljne village at the foothills of Šmarna gora.


Isn't it gorgeous! I have always admired them in Russian and in those other films that talk about that interesting and faraway land.
 

For some time already Miro’s and my wish is to learn Russian, together, so we are waiting for the right moment to come up. I like the sound of it so much!

4 komentarji:

  1. wow!!!kako je lepa!!!tudi bova mi2 šla jo enkrat pogledati v živo, ker je res čudovita!))
    Škoda, da nismo imeli take dače)

    OdgovoriIzbriši
  2. Apollinariya, res je lepa! Malo bi jo bilo potrebno obnoviti, pa vseeno. Me zanima, kako je notri, pa kdo jo je zgradil itd ... :)

    Mi je pa hecno, da sem šele pred kratkim zvedela zanjo, pa je dokaj blizu mene, pravzaprav sem se kar nekajkrat mimo peljala ne da bi jo opazila. To je bilo verjetno še preden sem vedela, kaj so dače! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hiša je dobila novega lastnika in zdaj je v prenovi. Ohranjeni bodo vsi elementi, po katerih je tako posebna...do jeseni bo obnova verjetno končana :)

      Izbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails