No, vsaj na koledarju tako piše in tudi dan je bil presneto spomladanski, tako da bo prihajajoči konec tedna, ko napovedujejo še eno pošiljko snega, prav težek.
Že do zdaj nam ga je to zimo v Ljubljani v seštevku navrglo menda že, ohoho!, 2 metra in 13 centimetrov, ponekod drugod po Sloveniji pa celo 5 metrov, izvzemši hribe seveda.
Se mi zdi kar pravšnji dan za tale bučkin stolpič, eno od lanskih pomladnih predjedi po mamino, ki naj nam, zdaj pa čisto zares, prinese pomlad. Zima je bila krasna, ah, krasna (vključno z dosežki Tine Maze, kakšen navdih!), zdaj pa dovolj, gremo naprej.
Well, at least the colander says so and today was so freaking springy it is going to be quite a hard weekend – the prediction says snow again.
Till now the sum of fresh snow heights this winter is already, ohoho!, 2 meters and 13 centimetres only in Ljubljana, in some other parts of the country (mountains excluded, of course) there were even 5 metres.
So I believe this day is just the right for this zucchini tower, one of my mum’s starters last spring, to celebrate and to call spring, this time for real. The winter was gorgeous, ah, so gorgeous (including Tina Maze's results, what an inspiration!), but enough now, let’s move on.
Mmm, tole izgleda njamsi. Iz česa je pa omaka?
OdgovoriIzbrišiHm, sem jo mogla prav vprašati, pa ne ve več niti, kje točno je pobrala recept (se ji dozdeva, da nekje na tv-ju), niti, kaj je notri. Pravi, da je verjetno kar holandska omaka ali kaj podobnega. Z razcefranim regratovim cvetom.
OdgovoriIzbrišiHja, drugič bo treba prej objaviti, dokler je spomin še svež. :)
Krasno zgleda, tvoja mama je prava mojstrica.
OdgovoriIzbriši