sreda, 4. december 2013

Zvezde
Stars



Priznam, sem bila kar malo slabe volje, ko se je izkazalo, da bova namesto čez dan v Štanjel odšla šele pozno popoldne. Mar naj tam hodiva sama, saj bova kot v mestu duhov, v temi, mrazu in vetru, poleg tega ne bom mogla fotografirati, pa tako sem se veselila tega!

No, na koncu je vse izpadlo zelo lepo. Res je, bila sva sama, v mestu duhov, znočilo se je že, burja se je že krepko ogrevala za naslednji dan, ko so napovedovali njen višek, a v nekem čarobnem trenutku sva brez besed obstrmela v z zvezdami natrpano kristalno jasno nebo, ki se nama je odprlo v neki temni ulici med z zvezdnim sijem obsijanimi kamnitimi hišami te očarljive stare kraške vasice.

Take krasote ne znam ... moj aparat ne zna ... se ne da ovekovečiti, sem pa namesto tega škljocnila nekaj posnetkov med zidovi.

I admit, I was quite in a bad mood when I found out we were going to Štanjel* in the late afternoon instead of during daytime. What, shall we walk alone, we'll be like in a ghost town, in the dark, cold and wind, besides, I won’t be able to photograph and I was so excited about it before!

Well, it all turned out just beautiful. It was true, we were alone, in a ghost town, night fell already, burja* wind was warming up quite intensively (above 80km/h) for the next day when its peak was forecasted, but in one magic moment we speechlessly stared at the crystal clear sky crowded with stars which had opened above ourselves in a dark alley between star-lightened stone houses of this charming old Karst* village of a cultural value of national and European significance.

I can’t ... my camera can’t ... It cannot be immortalised, such gorgeousness, but I did make some photos between the walls instead.

*On this link you can read a bit more about Village of Štanjel, the surrounding Karst region and its famous burja [=bora] wind in one place; and here you can feel the power of burja in picture and sound.

5 komentarjev:

  1. Poškljocnjene prelepe nočne fotografije!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kolikokrat rečem, mah, sploh ne bom fotografirala, ker se itak na sliki nikdar ne vidi tako lepo kot je v živo...

    OdgovoriIzbriši
  3. Štanjel je vedno lep, čeprav ga tudi jaz še nisem ponoči videla ti verjamem na besedo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi tema in prazne ulice imajo svoj car in kljub tvojemu prvemu razocaranju si Stanjel dozivela v vsej njegovi lepoti. Zanimivo, kako se tolikokrat stvari obrnejo na + :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi jaz imam velikokrat te misli - ah, tole nima smisla loviti, je prelepo, spet kdaj drugič se pa tepem po glavi, da se mi ni dalo aparata v roke prijet. :)

    Na koncu potem vedno tako, kot mora biti. Eni motivi so ujeti na "papir", drugi v srcu, velikokrat pa kar na obeh koncih. :)

    OdgovoriIzbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails