nedelja, 24. november 2013

Recept za burek



No, še dobro, da je kakšna bralka bloga prosila za recept za burek, ker če bi Mira gnjavila samo jaz, bi nanj čakali še nekaj časa. :) Tule je torej:

"testo"
- vlečeno testo Kora (ker je tanjše od večine drugih)

"polnilo"
- polnomastna nepasirana skuta (500g)
- sladka smetana (1dl)
- kisla smetana (1 žlica) ali kefir (1dl)
- jajce
- žlica oljčnega olja

Jajce stepemo z metlico in rahlo vmešamo vse ostalo.

"olje"
- 100 g masla
- 1 dl oljčnega olja

Maslo na nizki temperaturi stopimo in vmešamo olje.


---

Pekač namažemo z oljem, prekrijemo z eno plastjo testa tako, da gleda na levo in desno, da bodo "krilca" za vrhnjo plast.


Ponovno namažemo z oljem (z uporabo čopiča) in dodamo naslednjo plast testa, tokrat za velikost pekača, kar gleda čez, ne odrežemo, ampak prepognemo nazaj za naslednjo plast. Na dnu tako naredimo 3-4 plasti testa, potem pa nadaljujemo, le da vmes namažemo tudi s "polnilom".


Na vrhu naj bosta 2-3 plasti (vključno s "krilci") samo testa (brez namaza). Vse skupaj lahko premažemo z oljem in smetano (za skorjico), če želimo tudi z jajcem.


Pečemo v (ogreti) pečici na 200-220 stopinj približno 40 minut (pa brez panike, hribček, ki se bo naredil med peko, bo po njej usahnil).


To je to. Posnetek je od spomladi, ko ga je napravil prvič in že takoj navdušil naše brbončice.

5 komentarjev:

  1. Lepa hvala obema!Čudovit cvet.....?

    OdgovoriIzbriši
  2. Danes hrustljavo zapečen burek z vlečenim testom,njami!Hvala za recept!Cvet katere rože je tako čudovit?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, to je pa lepo slišat! Dober tek za nazaj! :)

      Hm, če jaz kaj vem, je tole lilija. Je res lepa, ampak vonj je pa prav nadležen. :)

      Izbriši

Lepo je videti, da listaš po mojem spletniku. Vabim te, da napišeš svoje mnenje;

It's nice to see that you're browsing through my blog. I'm inviting you to write your opinion:

Related Posts with Thumbnails